Powered By Blogger

sâmbătă, 13 iunie 2009

INSTALAŢII DE BALAST SANTINĂ

Metode de separare a hidrocarburilor din apa de santină
--- Separare prin aglomerare ---


Separarea prin aglomerare urmăreşte mărirea dimensiunilor particulelor (are ca urmare creşterea forţei arhimedice) şi separarea lor ulterioară prin procedeul gravitaţional.
Aceasta operaţiune se efectuează prin montarea înaintea separatorului gravitaţional a unui recipient de aglomerare, recipient prevăzut cu nişte talere ce realizează această operaţiune de mărire a diametrului particulei.


În timpul curgerii particulele de hidrocarburi aderă una la cealaltă şi astfel se obţine mărirea diametrului, ceea ce măreşte mult capacitatea de separare a hidrocarburilor din apă.
Observaţie: Concentraţia combustibilului în apa deversată ce a fost supusă acestui procedeu, ajunge la (40 – 50) P.P.M (pentru a ajunge la concentraţia prescrisă se combină cu alt procedeu).


Separator de santină cu talere

Un comentariu:

Anonim spunea...

BUNA
AM VAZUT PE BLOG DESTUL DE MULTE ARTICOLE CU INSTALATII NAVALE, SI VROIAM SA TE INTREB DACA AI CEVA DOCUMENTE CU PRIVIRE LA CALCULUL UNEI INSTALATII DE APA TEHNICA...SUNT INTR-O MARE CRIZA DE INFORMATII, CACI MAI AM 3 SAPTAMANI PANA PREDAU LICENTA SI NU REUSESC SA GASESC CEVA CALCULE PE CARE SA MA BAZEZ.help please -nicoleta(turc0aica@yahoo.com)