Powered By Blogger

vineri, 9 septembrie 2011

Comandanţii Marinei Militare Române

Nicolae Steriade



Nicolae Steriade a deținut funcția de comandant al Flotilei Române între 1860 și 1864 şi a avut gradul de colonel.


Locotenentul Nicolae Steriade din Corpul Grănicerilor a fost transferat în Marină, fiind numit comandant al bricului goeletă "Emma", cea dintâi navă cu destinație militară din Flotila Moldovei, intrată în dotare în anul 1843. Începând din acest moment a înaintat în ierarhia militară până la gradul de colonel, obținut în anul 1854. În anii următori, el a comandat nava de brandvahta "Galați", de la gura Siretului.


După realizarea Unirii Principatelor Române, în anul 1859, colonelul Nicolae Steriade a fost numit comandant al Flotilei Moldovei. Prin Decretul din 22 octombrie 1860 al domnitorului Alexandru Ioan Cuza s-a decis unirea definitivă a flotilelor din cele două principate, iar colonelul Steriade a fost numit în funcția de comandant superior al întregului corp al flotilei. El a condus acest corp de armată până la data de 27 decembrie 1863. În această calitate, s-a implicat în procesul de dezvoltare și modernizare a flotilei.

La sfârșitul anului 1863, colonelul Steriade a revenit în Corpul Grănicerilor, fiind numit în funcția de inspector al cordonului Dunării.

2 comentarii:

ArmuraBody spunea...

Doriti sa facem schimb de banner ?
http://clubkickbox.blogspot.com
Dezvoltare personala prin sport in Bucuresti.
Gladiator Combat Academy si Psihologul Alin Diaconu va invita la cursuri de box,antrenamente kickboxing, autoaparare impotriva armelor albe cu abonamnte reduse pentru elevi si studenti cu acces la sala de fitness GRATUIT cu antrenor personal
Official site http://clubkickbox.blogspot.com/

Realizare Magazin Online spunea...

Intresant articolul. Nu stiu de unde il ai dar e f bun.

Succes,
Realizare Magazin Online