Powered By Blogger

joi, 22 ianuarie 2009

Instalaţii de stins incendiu

4. Instalaţia de stropire şi inundare
Acest tip de instalaţie se foloseşte în general la navele care transportă substanţe explozive, în scopul prevenirii incendiilor şi exploziilor. Acest lucru se realizează prin intervenţia automată a instalaţiei, atunci când temperatura în compartimentul supravegheat depăşeşte valoarea de 30 °C .
De asemenea în caz de incendiu la bordul navei, această instalaţie are sarcina de a stropi pereţii exteriori magaziei de explozivi, de a realiza perdele de apă pe căile de acces din compartimentul de maşini sau stropirea anumitor suprafeţe ce au izolaţie de tip A (au izolaţie numai pe o parte), în dreptul căilor pentru vagoane sau culoarelor autovehicule. Debitele pompelor ce deservesc instalaţia de stropire trebuie să fie suficient pentru asigurarea următoarelor debite specifice: pentru stelajele magaziei de explozivi 24 l/min.m2; pentru stropirea ieşirilor din încăperile de maşini 30 l/min pentru 1 m liniar de perimetru orizontal;
Dacă funcţionarea instalaţiei de stropire, nu asigură reducerea temperaturii până la nivelul necesar într-un timp maxim de 25 minute în magazia cu substanţe explozive, acesta se inundă. Inundarea se poate realiza printr-o instalaţie autonomă cu pompă sau cu instalaţia de stropire sau după caz.

Niciun comentariu: